Семінар на тему "Позитивне бачення історії Апокаліпсису Іоанна"

14 грудня о 10:00 в Євангельській церкві «Благодать» відбудеться семінар на тему «Позитивне бачення історії Апокаліпсису Іоанна». Семінар проводитиме магістр богослів’я у лідерстві, викладач Української Євангельської Теологічної Семінарії Горбунов Павло Львович.

Багато християн, читаючи книгу Одкровення Іоанна, приходять в жах від передчуття майбутніх подій. Чотири вершники Апокаліпсису, сарана з людськими обличчями, звір з сімома головами і десятьма рогами, велика скорбота і Божі суди навівають похмурі думки про те, що чекає цей світ. Сучасна популярна культура додає страхів, знімаючи фільми в так званому апокаліптичному жанрі, де в світі майбутнього або теперішнього відбуваються зловісні події - природні катаклізми, глобальні війни, епідемії та інше. Насправді Одкровення Іоанна розповідає не про зловісні події, а про головну християнську надію - сувій з сімома печатками, реалізація якого підводить занепале творіння до нового неба і нової землі, представлених в образі Небесного міста. Іоанн мислить історію позитивно, даруючи підбадьорення і радість Божому народу.

Даний семінар розглядає ключові образи гноблення світу в Одкровенні, а також ключові образи визволення світу, про які оповідає Іоанн. Обом поняттям дається біблійна оцінка і в кінцевому підсумку показується, що звістка Апокаліпсису зосереджена не навколо руйнувань, але має в центрі проголошення порятунку.