А що після смерті?


У Писанні сказано, що «Досконала любов проганяє страх ...», який же страх проганяє любов? Апостол Павло визнає, що смерть є постійною у світі: «Бо завсіди нас, що живемо, віддають на смерть для Ісуса, щоб з’явилось Ісусове в нашому смертельному тілі. Тому-то смерть діє в нас, а житя - у вас.» (2Кор.4: 11 -12) - це страх перед обличчям смерті.

Що ж таке смерть, і яка її дія?

Ісус через Писання каже, що є різниця між смертю тіла і смертю душі. «Кажу ж вам, Своїм друзям: Не бійтеся тих, хто тіло вбиває, а потім більш нічого не може вчинити... » (Лк.12: 4-5). Фізична смерть - це не кінець існування, а перехід в іншу форму існування. Є фізична смерть - це відділення душі від тіла, коли відбувається природний процес зупинки всіх життєво важливих процесів в організмі людини (Ек.12: 7). Є духовна смерть - це відділення душі від Бога, коли людина не має або втрачає внутрішній зв'язок із Богом. Але є і вічна смерть або, як каже писання, «смерть друга», яка може статися з людиною, коли його душа потрапить до Бога, після фізичної смерті (Откр.21: 8). Тому для невіруючого смерть - це прокляття, покарання вічне, і нічого позитивного він в ній не бачить, тільки жах.

Після славного Воскресіння Ісуса з мертвих Павло дивиться інакше на смерть. А саме, як на те, що можна використовувати для того, щоб прийти до Бога: «Через чекання й надію мою, що я ні в чому не буду посоромлений, але цілою сміливістю, як завжди, так і тепер Христос буде звеличений у тілі моїм, чи то життям, чи то смертю. Бо для мене життя - то Христос, а смерть - то надбання. А коли життя в тілі - то для мене плід тіла, то не знаю, що вибрати. Тягнуть мене одне й друге, хоч я маю бажання померти та бути з Христом, бо це значно ліпше.». (Філ.1: 20-23)

Тепер, після перемоги Христа, смерть служить в очах Павла не ворогом, а засобом до звільнення від гріховного тлінного стану.

Але навіщо віруючому взагалі вмирати, адже людина була створена безсмертною - так безсмертною, адже недарма Бог після гріхопадіння вигнав Адама і Єву з саду, щоб не дати з’їсти їм від дерева життя, і вони не стали б жити вічно (Бут.3: 22 ). Можливо, це одна з умов для людської природи, в цьому відношенні смерть подібна народженню. І навіть якщо ви безсмертні, але смерть поруч - ви приречені. Не безсмертя треба шукати, як деякі люди намагаються увіковічнити себе в різних напрямках діяльності, а шукати нескінченного життя без смерті, а це можливо тільки у Христі. Ще в Старому Завіті є пророцтва про перемогу над смертю: «Смерть знищена буде назавжди, ... бо Господь це сказав.» (Іс.25.8) і ще: «Смерть же та ад були вкинені в озеро вогняне» (Откр.20: 14). Очевидно, що смерть переможена і, врешті-решт, буде знищена.

Одне можна сказати: віруючий у Христа Ісуса сміливо може очікувати смерть, і для нього - це величезне придбання, для невіруючого ж - величезна втрата. Тому поспішіть швидше знайти Господа Ісуса Христа, поки це можливо. Поки ви на землі і можете вплинути на ваше майбутнє.

Благословінь Вам.

Обновлено: 11 Декабря 2016

Розклад служінь

Загальні служіння:

  • Неділя: 10:30 та 18:30
  • Середа: 19:00

Молодіжне служіння:

  • П'ятниця: 18:00

Повний розклад

Instagram

Пряма трансляція

Контакти

Церква "Благодать"

  • Київ, пр. Правди, 96
    Тел: (044) 433 - 48 - 75
    Факс: (044) 463 - 04 - 84
    e-mail: Blagodat@ukr.net

Карта

 

Лінія довіри

  • Тел: (044) 228 - 40 - 40